Yüze Yağ Enjeksiyonu Nedir?

Yüze yağ enjeksiyonu yaptırmak popüler estetik uygulamalarından biridir. Yüzde bulunan zayıf ve çökük alanları dolgunlaştırmak için yapılan hacım kazandırma işlemine denir. Otolog olarak da isimlendirilen bu işlemde kişinin kendi yağ dokusu kullanılır.

Yanak, elmacık kemikleri, çene çizgisi ve dudaklar gibi dolgunluk gerektiren alanlarda gençlik etkisi oluşturan bu uygulama ile bölgenin hacmi artırılır. Kalça, meme ve göğüs gibi bölgelerde de uygulanan bu yöntem için kişinin kendi yağı alınır, izolasyonu yapılır ve temizleme işleminden sonra hedeflenen bölgeye enjekte edilir.

Yüz Yağ Dolgusu Kimlere Uygulanır?

İşlem sabırlı ve gerçekçi beklentiye sahip olmak gerekiyor. İşlemle beraber yüz bölgesinde oluşacak ödem ve renk değişiminin geçmesi biraz zaman alır. yüze yağ enjeksiyonu 30'lu yaşlardan itibaren herkese uygulanabilir. Yaşlandıkça yüzdeki dolgunluk hacmi azalmaya başlar. Bazı kritik yerlerde ise hacim kaybı daha fazla olur. Bu durum yüzün yorgun ve yaşlı görünmesini sağlar.

Yüze yağ dolgusu 30 yaşından sonra 2-3 yıl arayla düzenli olarak yapılabilir. Her seansta yüzüğün ihtiyacı olan bölgelere uygulama yapılır. Fakat yaşlanmanın ileri evrelerinde enjeksiyon için gereken yağ miktarı yüksek olacaktır. Bu durumda uygulama yüz gençleştirme ameliyatının bir parçası olarak tercih edilebilir.

Yüze Yağ Enjeksiyonu Nasıl Uygulanır?

Uygulamanın şekli ihtiyaca göre planlanır. İdame seans denilen ve düzenli aralıklarla yapılan enjeksiyonun yanı sıra büyük replasman seansı da sıklıkla yapılıyor. Poliklinik şartlarında yüzün belli bölgelerinde ve lokal anestezi ile minik seanslar uygulanabilir. Uygulama alanı genişledikçe ameliyathane şartlarında işlem yapmak zorunlu hale gelir.

Yüze yağ enjeksiyonu için vücutta yağ fazlası olan bölgeler kaynak olarak kullanılır. Dizin iç kısmı ve göbek altı gibi alanlardaki yağlar yüz ile uyumludur. Anestezi altında enjektör ile alınan yağ santrifüj edilir. Filtreleme ve transfer işlemlerinden geçirilir.

Özel kanüller yardımıyla uygulama yapılacak dokuya enjekte edilir. Kanül yağı dokuya enjekte ederken aynı zamanda dağıtmayı da sağlar. İşlem için küçük iğne delikleri kullanıldığından dolayı herhangi bir dikiş gerekmez.

Yüze Yağ Dolgusu Kalıcı Mı?

yüze yağ enjeksiyonu hem kalıcıdır hem de kalıcı değildir. Kafa karışıklığına neden olan bu durumu şu şekilde açıklayabiliriz; transfer edilen yağın yaklaşık % 30'u canlılığını devam ettirirken geri kalanı ölür. Canlı hücreleri transfer ederken bu risk her zaman vardır. Bu hücrelerin vücuttan alınması, taşınması, filtrelenmesi ve enjekte edilmesi kayıplara neden olur.

Tüm bu aşamalar sağlıklı bir şekilde ilerlerse bile enjekte edilen yağ hücreleri bağlanacak bir damar bulamazsa yine ölür. Kabaca belirtmek gerekirse 10 birim yağ dokusu enjekte edildiğinde sadece 2 birimi hayatta kalabilir. Hal böyle olunca yüze yapılan yağ dolgusunun kalıcılığı konusuna net bir şey söylemek mümkün olmuyor.

Yüze Yağ Dolgusu Sonrası Şişlik Ve Morluk

Kozmetik medikal ile yüze yağ enjeksiyonu sonrası bölgede belirgin şişlik ve morluklar oluşur. Uygulamanın boyutu ve kullanılan yağın miktarı şişlik ve morluk oluşumu üzerinde doğrudan etkilidir. Örneğin küçük çaplı bir uygulamada 7 gün içerisinde tüm yüz normale dönerken büyük çaplı uygulamalarda bu süre 3 haftayı bulabiliyor. Özellikle uygulamayı takip eden 48 saat içerisinde yüzdeki şişlik ve morluk maksimum seviyeye çıkar.

Yüzde oluşan şişlik ve morluk hastalarda endişeye neden olur. Hep böyle kalacaklarını düşündükleri için kaygılanırlar. Fakat bu şişliğin yarısından fazlası ödemdir. Zaman içerisinde eriyerek sadece % 20'lik kısmı kalacaktır.

Yüz Yağ Doku Transferi Teknikleri

yüze yağ enjeksiyonu öncesi sonrası belirgin farklılıklar içerir. Yağ dokuyu transfer etmek için amaca yönelik çeşitli teknikler kullanılır. Kullanılacak teknik hastaya ve beklentilerine göre ayrıca doktorun tavsiyesine göre belirlenebilir.

Yüze yağ dokusu transferinde kullanılan teknikler şu şekildedir:

  • Yapısal Yağ Grefti (Coleman Tekniği)
  • Mikro Yağ Grefti (Microfat)

Bu teknikler uygulama şekli ve yeri olarak bazı farklılıklara sahiptir. Temelde hepsinin amacı dokuda kaybolan hacmi geri kazandırmaktır.

Yapısal Yağ Grefti (Coleman Tekniği)

Yapısal yağ grefti yanak, burun olukları ve çene hattı gibi bölgeler için uygundur. Yağ partikülleri büyük olarak kullanılır. Derinin ince olduğu bölgelerde bu uygulama düzensiz ve dalgalı görüntü oluşturabilir.

Mikro Yağ Grefti (Microfat)

Mikro yağ greftinde yağ doku mikro filtrelerden geçirilir ve inceltilir. Partiküllerin ince olması deri altında daha rahat örülmesini sağlar. Şakak, alın ve gözaltı için ideal bir uygulamadır.

Yağ Enjeksiyonu İçin Yağ Nerelerden Alınır?

Yüze yağ enjeksiyonu için gerek duyulan yağ doku bireyin kendi vücudundan alınır. Karın bölgemiz yağ depolama açısından oldukça başarılıdır. Yüze enjekte edilecek yağlar genel olarak karın bölgesinden toplanabilir. Ayrıca kalça veya bel bölgelerinde toplanan yağlar da enjeksiyon için uygundur.

Yağ enjeksiyonu için önemli olan kişinin kendi yağ depolarını kullanmaktır. Kişinin cildi kendi dokusu ile daha kolay uyum sağlayacağı için bu şekilde yapılır. Tercihe göre bacak ve kollardan da alınabilir. Yüze enjekte edilecek olan bu yağ çok aşırı miktarda olmadığından dolayı alınan bölgede herhangi bir deformasyona neden olmaz.

Yağ Enjeksiyonunun Faydaları Ve Avantajları Nelerdir?

yüze yağ enjeksiyonu estetik uygulamalar arasında en yaygın olandır. Kırışıklık, çökme, dolgunluk kaybı gibi gözü rahatsız eden estetik sorunlara bu yöntemle müdahale etmenin birçok avantajı vardır.

En başta yapay dolgu maddeleri kullanılmadığı için alerjik reaksiyonlar gözlenmez. Yapılan bölgede dolgunlaştırmaya yardımcı olur. Yüzün doğal ifadesini değiştirmeden genç ve pürüzsüz bir görünüm kazanmanızı sağlar. Transfer sonrasında hayatta kalan yağlar ömür boyu sizinle birlikte olur.

Eğer güvenilir ve işinde uzman kliniklerden hizmet alırsanız yaptıracağınız tüm yağ enjeksiyonları mükemmel sonuçlar doğurur.

Yağ Enjeksiyonunun Riskleri Ve Yan Etkileri Nelerdir?

yüze yağ enjeksiyonu ne zaman oturur ve riskleri nelerdir gibi soru işaretleriniz varsa endişe etmenize gerek yok. Uygulama sonrasında karşılaşabileceğiniz risk ve yan etkiler çok ciddi boyutta olmaz.

Yağ enjeksiyonunun riskleri ve yan etkileri şu şekildedir:

  • Yağ alınan bölgede ağrı hissi, şişkinlik ve Morluk
  • Halsizlik
  • Ateş
  • Ödem
  • Renk değişikliği

İşlem sonrasında meydana gelebilecek bu etkiler çoğunlukla kısa süreli ve geçicidir. Yüze yağ enjeksiyonu zararları yok denecek kadar azdır. Uzman hekimin iyileşme süreci için belirlediği kurallara uyarak da bu zararları en aza indirebilirsiniz.

Yüze Yağ Enjeksiyonu Fiyatları 2024

yüze yağ enjeksiyonu fiyatları ihtiyacınıza göre değişir. Güncel fiyatlar konusunda en kesin bilgiyi doktor muayenesi ile öğrenebilirsiniz. Muayene ile birlikte doktor ihtiyaç duyulan uygulamayı ve teknikleri değerlendirir. Böylece yapılacak işlemin bedeli daha kolay hesaplanır.

Fiyatı belirleyen başka bir faktör ise kliniğin kalitesidir. Bünyesinde barındırdığı teknolojik cihazlar ve alanında uzman plastik cerrahlar klinikler arası fiyat farklılığını ortaya koyar. Genel anestezide tüm yüze yapılan yağ enjeksiyonu veya lokal anestezide yapılacak minik dokunuşlar farklı maliyetler taşır. Bu konuda detaylı bilgi alabilmek için klinik ziyaretinde bulunabilirsiniz.

Sonuç

Estetik uygulamalar konusunda zaman zaman hüsrana uğrayan ve mağduriyet yaşayan insanlar haberlere konu olmuştur. Merdiven altı diye tabir edilen ve kesinlikle işinin öneminin farkında olmayan merkezler ne yazık ki insan sağlığını da hiçe sayıyor. Teknik olarak basit ve risksiz gibi görünen yüze yağ enjeksiyonu işlemi bile sizi çok başka sorunlarla burun buruna getirebilir.

Bu yüzden alanında eğitimli, tecrübeli ve insan sağlığına değer veren yerlerden hizmet almanız gerekiyor. İşlem öncesi, işlem sırası ve sonrasında sizi her anlamda aydınlatacak, bilgilendirme ve destek sağlayacak klinikleri tercih ederseniz endişe duyacağınız hiçbir durumla karşılaşmazsınız.

https://drzeynepsen.com/ yılların tecrübesi ve işinde deneyim sahibi hekimleri ile tüm estetik gereksinimlere çözüm oluyor. İleri teknoloji ile geliştirilmiş modern cihazlar, güler yüzlü ekip ve sıcacık karşılamaları ile danışanları bir adım ileriye taşıyorlar. Dürüst, ilkeli, etik ve profesyonel estetik hizmetleri için 7/24 hizmet alabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Yüze Yağ Enjeksiyonu Ne Kadar Kalıcı?

Uygun tekniklerle yapılan yağ enjeksiyonları % 70- 80'e kadar kalıcılık gösterir.

Yüze Yağ Enjeksiyonu Ne İşe Yarar?

Yüze yağ enjeksiyonu bölgeye gençlik ve dolgunluk etkisi oluşturmaya yarar.

Yağ Enjeksiyonu Kaç Yıl Dayanır?

Yağ enjeksiyonu yapılan bölgeye göre 8 ay ila 12 ay arasında kadar dayanır. 

İletişime Geçin

Size daha yakından yardımcı olabilmemiz için lütfen hemen iletişime geçin.